Une minute de vie, une minute de cinema

Les Films de Cannes a Bucarest își propune să intermedieze un dialog între adolescenți și cineaști, în ideea de a cunoaște fiecare câte puțin din lumea celuilalt. Anul acesta, proiectul le propune tinerilor să realizeze ei inșiși filme nu mai lungi de un minut despre ce îi preocupă pe ei, cu mijloacele pe care le au la îndemână.
Proiectul se derulează anul acesta în șase licee din București. În fiecare dintre ele, un cineast va discuta cu tinerii despre structura unei narațiuni, despre caracterul manipulativ al limbajului vizual, despre fake news și, nu în ultimul rând, despre plăcerea de a urmări, dar și de a face cinema – și îi va invita să participe la acest workshop interactiv.

Mentori:
Catrinel Dănăiață la Colegiul Național ”Școala Centrală”
Paul Negoescu 
la Colegiul Național ”Sfântul Sava”
Nicolae Constantin Tănase
 la Liceul de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza”
Bogdan Mustață la Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc”
Radu Muntean
  la Colegiul Național ”Spiru Haret”
Marc Solomon la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu”

Scurtmetrajele vor fi proiectate în prezența realizatorilor, sâmbătă, 27 octombrie, de la ora la ora 15:30, la Cinema Muzeul Țăranului. Intrarea este liberă.

Un juriu format din profesioniști va juriza atât filmele de un minut ale adolescenților, cât și cele din competiția internațională Filminute și îl va alege pe cel mai bun film din fiecare liceu. Realizatorii celor șase filme câștigătoare vor primi un abonament la cinematecă și un premiu în valoare de 1000 de lei. Un proiect inspirat de UniCredit Bank.