Avem niște cinematografe. Ce facem cu ele?

Joi, 25 octombrie, 10:00, la Cinema Studio

Participanți: Arhitect Bogdan Tofan, Comisarul Bienalei Naționale 2018, arh Ileana Tureanu, Președinte Uniunea Arhitecților din România, Alex Trăilă, Centrul Național al Cinematografiei, Valentina Miu, reprezentanta platformei Media în România, Claude-Eric Poiroux, director Europa Cinemas, Lucian Pricop, Vicepreședinte UCIN.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Eveniment organizat în parteneriat cu Bienala de Arhitectură și Ordinul Arhitecților din România.

Legislația din România le-a permis în ultimii ani autorităților locale să recupereze o parte din cinematografele aflate anterior în gestiunea R.A.D.E.F. RomâniaFilm. Construite în anii ‘60 sau mai devreme și aflate acum într-o stare avansată de degradare, ele sunt martorele unei epoci în care oamenii veneau la cinema în număr mare. Astăzi, autoritățile locale au o dilemă: vor mai veni vreodată sute de oameni la proiecții, ca regulă? Are sens ca aceste săli să fie refăcute păstrând configurația inițială?

Sunt o soluție sălile multifuncționale, în care au loc și spectacole de teatru, și proiecții de cinema, concerte și conferințe? Les Films de Cannes a Bucarest propune un model de transformare a acestor săli și o întâlnire între factorii de decizie care pot conlucra la redarea acestor spații comunității.