Managing Talents

Festivalul Les Films de Cannes a Bucarest organizează în perioada 24-26 octombrie cea de a 4-a ediție a workshop-ului Managing Talents.

Managing Talents este un workshop destinat actorilor în care aceștia au ocazia să cunoască agenți de casting și de reprezentare români și străini, să afle cum să-și facă un self-tape cât mai eficace precum și alte informații care îi pot ajuta în carieră.
Ediția de anul acesta a Managing Talents propune un masterclass susținut de agentul de casting Manuel Puro și o sesiune deschisă de casting pentru roluri masculine și feminine în filmul Tata Mută Munții, de Daniel Sandu, o producție Mobra Films.

Unde și când se desfășoară: la Cinema PRO, în zilele de joi, 24 octombrie, vineri, 25 octombrie și sâmbăta 26, octombrie, între orele 10:30 și 13:00.

Richard Cook

Manuel Puro are peste 20 de ani de experiență în casting, lucrând pentru lungmetraje, serii TV, jocuri, reclame și scurtmetraje. Proiectele sale includ Moon și Mute, regizate de Duncan Jones, Shaun the Sheep: Farmageddon, pentru studiourile Aardman Animations, și Planet of the Apes: The Last Frontier, primul joc video realizat de The Imaginarium al lui Andy Serkis.
Manuel a oferit mentoring unor organizații și instituții precum National Film and Television School, iFeatures și Directors Guild din Marea Britanie, și a susținut workshop-uri despre casting în lumea întreagă. În 2017, a creat The Acting Habit, o platformă online inovatoare, unde actorii din lumea întreagă își pot împărtăși munca, primind și oferind feedback, pot face experimente creative și acumula abilități tehnice noi.

Cum se desfășoară


Pentru înscriere este obligatoriu ca actorii interesați să trimită o probă video (self-tape) cu textul propus categoriei de vârstă și un CV sau Reel (la alegere)
. Cele două materiale (self-tape și CV/Reel) se vor încărca pe https://wetransfer.com/, iar link-ul va fi completat în formularul de mai jos. Probele video pot fi trimise între 7 octombrie și 15 octombrie inclusiv*.

* DATORITĂ CERERILOR MARI DE ÎNSCRIERE, DEADLINE-UL DE ÎNSCRIERE PENTRU WORKSHOP-UL MANAGING TALENTS SE VA EXTINDE PÂNĂ PE DATA DE 20 OCTOMBRIE.

Text de probă (peste 35 ani)
Text de probă (18-35 ani)
Formular de înscriere

Joi,  24 octombrie, de la 10:30, la Cinema PRO, toți cei înscriși se vor întâlni cu Floriela Grapini, directorul de casting al filmului, care va selecta pe baza probelor un număr de până la 10 actori ce vor fi invitați pentru o lectură suplimentară, publică. Sesiunea de casting va fi în limba română.

Vineri, 25 octombrie, de la 10:30 atât actorii care au trimis probe dar și cei care nu au trimis sunt așteptați la masterclass-ul lui Manuel Puro intitulat: How to make an effective self-tape. Masterclass-ul se va desfășura în limba engleză. Tot vineri, 25 octombrie, după masterclass, actorii care nu au trimis un self-tape* dar doresc, în urma workshop-ului să participe la casting-ul filmului Tata Mută Munții vor fi asistați într-un loc special amenajat (Casting Booth) la Cinema PRO să relizeze o probă video cu textul indicat pentru casting. Probele sunt în limba română.

*Înregistrarea de probe video în spațiul special amenajat la Cinema PRO pentru cei care nu știu cum sau nu au posibilități să-și facă singuri un self-tape, va avea loc între orele 13:30 și 18:30 în ordinea înscrierii la fața locului, pentru un număr de circa 20 de participanți. Organizatorii pun la dispoziție echipament de iluminare și de înregistrare audio video și operator. Actorii care vor să-și realizeze self-tape trebuie să își asigure un partener de dialog la lecturarea textului care să le dea replica și să se ocupe de ținuta și machiajul lor.

Sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 10:30 va avea loc o a doua sesiune deschisă de casting și de lucru cu actorul cu alți circa zece participanți selecționați atât din cei care au trimis probe video încă din prima etapa cât și din cei care le-au înregistrat vineri, 25 octombrie, la Casting Booth.

Finaliștii pentru fiecare rol vor fi anunțați la gala de închidere a festivalului, pe 27 octombrie – iar aceștia se vor intâlni cu regizorul Daniel Sandu pentru lecturarea întregului dialog al personajului în vederea distribuirii în film.

Managing Talents este prezentat de Apa Nova.

Eligibilitate: Sunt eligibli pentru probele de casting actori profesioniști precum și studenți la școlile de film sau neprofeșionisti care au urmat cursuri de actorie sau au jucat anterior în filme.
Disclaimer: Actorii care trimit probe trebuie să se înscrie în prealabil completând formularul de pe site. Prin înscrierea la eveniment, actorii care își doresc să participe la  sesiunea deschisă de casting acceptă ca proba lor video să fie urmărită de față cu ceilalți participanți la workshop iar proba lor de lectură cu agentul de casting să se desfășoare, de asemenea, în prezența celorlalți participanți la workshop.