American Independent Film Festival
Ediția a 4-a
14-20 septembrie 2020

American Independent Film Festival este un festival de film, cultură și lifestyle american care își propune să folosească popularitatea cinematografului dar și a valorilor culturale propagate de acesta pentru a îndeplini obiective culturale, educative, umanitare si formative în rândurile unui public român în educația căruia aceste valori au un loc semnificativ.

American Independent Film Festival revine în 2020 cu cea de-a patra ediție și prezintă o selecție de producții independente americane recente, lansate în circuitul marilor festivaluri din lume precum Sundance, Cannes, New York, Tribeca, Telluride, Toronto, Veneția, alături de secțiuni retrospective, proiecții și evenimente speciale.

Au fost oaspeții noștri în ediții anterioare actorii Ethan Hawke, John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Sebastian Stan, cineastul Kent Jones – curator și directorul Festivalului de Film de la New York. Regizorii Barry Jenkins, câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film în 2017 (Moonlight), Sean Baker (The Florida Project) considerat unul dintre cei mai promițători tineri realizatori americani și regizorul Jacques Audiard au fost în dialog cu publicul din București, live, via Skype.