Managing Talents

Eveniment special organizat sub umbrela Les Films de Cannes à Bucarest.

Vă mulțumim tuturor pentru interesul acordat celei de-a doua ediții Managing Talents. Toate aplicațiile au fost analizate și toți cei selectați pentru întâlnirile individuale cu directorii de casting au fost informați și programați pentru zilele de vineri, 20 octombrie și duminică 22 octombrie.
 
Altfel, toate persoanele care au achiziționat bilet pentru workshop sunt așteptate sâmbătă 21 octombrie, de la ora 11:00 la Cinema PRO. Vă mulțumim pentru înțelegere!

21 octombrie
de la 11:00 la 14:00

Cinema PRO (Bd. I. C. Brătianu nr. 6, Sector 2)

  • 11:00 – 11:45: Actori pentru Actori – dialog între participanți și actorii invitați,  despre oportunitățile, particularitățile și condiționările unei cariere actoricești internaționale.
  • 11:45 – 12:30: Ce așteptăm de la voi – ce așteaptă regizorii de la actori după întâlnirea la casting.
  • 12:00 – 13:15: Ascultă directorii de casting – directori de casting experimentați  vorbesc despre self tapes, tactici, oportunități și pregătirea pentru casting-uri internaționale.
  • 13:15: cocktail de socializare.

Locuri disponibile: 250

Evenimentul își propune să faciliteze întâlnirea actorilor români cu agenți de casting renumiți în întreaga lume, precum și cu actori străini și români cu o carieră internațională remarcabilă.  Workshop-ul este deschis actorilor profesioniști sau amatori de orice vârstă, care au jucat într-o secvență de film de orice fel în ultimii cinci ani și care vorbesc suficient de bine limba engleză sau franceză sau rusă astfel încât să poată susțină o probă.

Anul acesta, cele mai bune 30 de aplicații, independent de workshop-ul din 21 octombrie, vor avea șansa unor întâlniri individuale (15 minute) cu directorii de casting invitați. Perioadă înscrieri: 27 septembrie – 12 octombrie. Formularele de înscriere vor deveni inactive duminică, 12 octombrie, la ora 23:59.

Directori de casting invitați

Richard Cook

Richard Cook (Irlanda): unul dintre fondatorii agenției The Lisa Richards Agency, agenție care reprezintă de 27 de ani profesioniștii din industriile creative – actori, comedianți, scenariști, regizori, designeri, compozitori, prezentatori. Din portofoliul agenției fac parte actori precum Cillian Murphy, Aidan Turner, Pierce Brosnan, Vlad Ivanov; director artistic al Subtitle Film Fest; fondator Cat Laughs Comedy Festival (Kilkenny, Irlanda).

Frank Moiselle

Frank Moiselle (Irlanda): director de casting nominalizat de trei ori la premiile Primetime Emmy, a lucrat cu regizori renumiți precum Jim Sheridan, Joel Schumacher, Gillies MacKinnon și Neil Jordan. Și-a început cariera ca asistent de casting pentru filmul The Dead (r. John Huston) și a lucrat pentru numeroase seriale de televiziune, printre cele mai importante numărându-se Ballykissangel (BBC),  Tudors, Borgias și Vikings (History/MGM).

Vicki Thomson

Vicki Thomson (Marea Britanie): a lucrat pentru numeroase producții TV multi-premiate inclusiv Broadchurch (ITV), Humans (C4), Grantchester (ITV), Brief Encounters (ITV), The Last Kingdom (ITV) și Episodes (BBC).

Nathalie Cheron

Nathalie Cheron (Franța): lucrează pentru producții franceze și europene, colaborând cu unii dintre cei mai renumiți regizori europeni – Luc Besson, Olivier Assayas, Guillaume Gallienne, Frédéric Auburtin. De asemenea, a lucrat cu regizori americani printre care Robert Altman, Norman Jewison, Danny Huston, Des McAnuff și Doug Liman. Nathalie este membră a  Asociației Responsabililor de Distribuție Artistică (ARDA) și a făcut parte din juriului European Shooting Stars 2015.

Elizaveta Shmakova

Elizaveta Shmakova (Rusia): a urmat cursurile Conservatorului din Sankt Petersburg, iar apoi și-a început cariera la Academia de Balet Vaganova, devenind într-un final curator pentru Teatrul Balșoi din Moscova și Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg. Din 2002, Liza este Director de Casting pentru Studio Slon, unde lucreaza la producții rusești și internaționale.

Victor Jenkins

Victor Jenkins (Marea Britanie): a devenit cunoscut încă de la prima sa colaborare, cu Lucinda Syson, pentru producțiile epice Troy și Alexander.  Apoi, la doar 26 de ani, a avut timp de 3 ani propriul show de televiziune. Dorind să revină la producția de cinema, a lucrat alaturi de Carrie Hilton, iar apoi, în 2010, a fondat VHJ Casting împreună cu Kelly Valentine Hendry, director de casting, cei doi fiind nominalizați la premiile Artios. În 2017 și-a fondat propria agenție de casting – Victor Jenkins Casting Ltd.

Condiții de participare – ACTORI

  • Să realizezi o înregistrare video (self-tape) pornind de la textul propus de organizatori, într-una din cele 3 limbi;
Descarcă textul în engleză
Descarcă textul în franceză
Descarcă textul în rusă
  • Să completezi formularul de înscriere, în care vei pune link-uri spre self-tape, spre reel (filmul tău de prezentare ca actor de cinema), spre o secvență reprezentativă în care ai jucat și spre profilul tău din baza de date a Agenției de Casting la care ești înregistrat;
  • Să achiți taxa de participare la eveniment, în valoare de 100 de lei.
Formular de înscriere

Condiții de participare – ABSOLVENȚI ACTORIE 2017

Absolvenții școlilor de actorie, promoția 2017, se pot înscrie la conferința Managing Talents, însă nu sunt eligibili pentru selecția întâlnirilor individuale cu directorii de casting. Ce trebuie să faci dacă ești absolvent al promoției 2017?

  • Să realizezi o înregistrare video (self-tape) pornind de la textul propus de organizatori;
Descarcă textul
  • Să completezi formularul de înscriere, în care vei pune link-uri spre self-tape și spre profilul tău din baza de date a Agenției de Casting la care ești înregistrat.
Formular de înscriere

Cum se desfășoară?

Directorii de casting vor primi contactele și link-urile la fișele de casting ale participanților precum și înregistrările video primite. În același timp, acestea vor fi vizionate de către agenții de casting precum și de o serie de profesioniști ai industriei de film din România, în mod special regizori de film.

Pe baza înregistrărilor video primite, organizatorii vor selecționa, împreună cu directorii de casting, un număr de circa 30 de actori care, aparte de workshop-ul din 21 octombrie, vor avea întâlniri individuale de 15 minute cu agenții de casting, vineri, 20 octombrie și duminică, 22 octombrie. Locul în care se vor desfășura întâlnirile individuale va fi comunicat ulterior.  Pentru această etapă finală sunt eligibili doar actorii cu experiență, nu și proaspăt absolvenții.

Toți cei înscriși vor avea acces, în limita locurilor disponibile, la workshop-ul Managing Talents, care include trei panel-uri și un cocktail de socializare.

Workshop-ul este organizat în parteneriat cu Richard Cook, co-fondator al Agenției de reprezentare Lisa Richards,  cu sprijinul Spotlight și Subtitle.

MANAGING TALENTS este un eveniment prezentat de BRD Groupe Société Générale.

BRD investește în cultură, educație și sport, privilegiind proiecte care însoţesc dezvoltarea şi facilitează progresul noii generații și aduc valoare pe termen lung. Cultura reprezintă un pilon esențial de dezvoltare a societății, iar BRD încurajează proiectele inovatoare, care să fie recunoscute și apreciate de tineri.

Urmând această viziune, BRD a creat Scena9, o platformă de jurnalism care oferă zilnic instrumente de orientare pe harta lumii culturale din România și susține constant inițiative de teatru, film, artă vizuală contemporană sau muzică clasică, conturându-şi astfel universul implicării în cultură.