Aplicațiile trebuie trimise în limba română. Dezvoltarea proiectelor va fi în limba română.
Applications must be submitted in Romanian. The development of the projects in this contest will be in Romanian.

Preambul: ASOCIAȚIA CINEMASCOP cu sprijinul HBO Europe organizează ediția a 2-a a concursului de scenarii intitulat: Scrie un scenariu pentru / Write a screenplay for, cu scopul de a dezvolta unul sau mai multe scenarii având în rolul principal un actor/ o actrița/ un actor și o actriță cu reputație internațională.

Pentru a doua ediție, scenariștii sunt invitați să scrie o poveste pentru actorii români Anamaria Marinca și Vlad Ivanov.

La această ediție, concursul este deschis scenariștilor de limba română.

Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 8 martie 2020, ora 23:00 (ora României).

Autorii sunt invitați să trimită propuneri de scenarii pentru următoarele categorii:

 1. Lungmetraj: propuneri fie pentru Vlad Ivanov, fie pentru Anamaria Marinca în rol principal (separat), fie pentru ambii actori în rol principal (împreună)
 • un log-line de cel mult 3 propoziții
 • un outline de o pagină pentru un film de lungmetraj ficțiune având un rol principal pentru Vlad Ivanov sau Anamaria Marinca (separate) sau pentru un film de lungmetraj ficțiune avându-i în rolurile principale pe cei doi actori
 • secvență de max. 4 pagini, cu dialog reprezentând un conflict
 • un CV profesional care să includă datele de contact
 1. Miniserie TV: propuneri fie pentru Vlad Ivanov, fie pentru Anamaria Marinca în rol principal (separat), fie pentru ambii actori în rol principal (împreună)
 • un log-line de cel mult 3 propoziții
 • un outline de 3 pagini pentru o miniserie TV având un rol principal pentru Vlad Ivanov sau Anamaria Marinca (separate) sau pentru o miniseries TV avându-i în rolurile principale pe cei doi actori
 • secvență de max. 4 pagini, cu dialog reprezentând un conflict
 • un CV profesional care să includă datele de contact

Perioada înscrierilor: 1februarie – 8 martie 2020 ora 23:00 (ora României).

Selecție – etapa 1

Proiectele înscrise vor fi analizate până la data de 30 martie 2020.
Un juriu format din Alexandru Baciu, Ioanina Pavel și Silvia Popescu va desemna proiectele care vor ajunge pe lista scurtă.
Rezultatele vor fi anunțate în data de 2 aprilie 2020.

Selecție – etapa 2

Va urma o sesiune de pitching cu autorii proiectelor aflate pe lista scurtă, care va avea loc între 10 și 12 aprilie 2020, la București.
În urma acestei etape, se vor stabili proiectele finaliste: echipa HBO va alege finaliștii pentru miniserie TV iar scenaristul Alexandru Baciu va alege finaliștii pentru lungmetraj de ficțiune.
Finaliștii vor fi contactați prin email sau telefon pe 14 aprilie 2020.
Proiectele finaliste vor fi anunțate public pe 24 aprilie, în cadrul galei de deschidere a festivalului American Independent Film Festival, ediția a patra.
Cheltuielile pentru participarea la pitching vor fi acoperite de participanți.

Selecție – etapa 3

Autorii proiectelor finaliste sunt invitați să participe la un workshop de dezvoltare în perioada 24-30 aprilie 2020, la București.
Organizatorul asigură:

 • transportul la București pentru participarea la workshop-urile din perioada 24-30 aprilie 2020, pentru cei care locuiesc în România
 • o sumă max. de 150 EUR pentru transportul finaliștilor care nu locuiesc în România. În acest caz, decontarea sumei se va face pe baza facturii sau a documentului justificativ care atestă valoarea transportului.
 • cazarea la București pe durata workshop-ului, 24-30 aprilie 2020

Activitatea workshop-urilor presupune o perioadă de lucru activ, individual și în grup, cu scenariști și superviseri cu experiență pentru dezvoltarea outline-urilor propuse.
Proiectele vor fi analizate de un panel de specialiști împreună cu Anamaria Marinca și Vlad Ivanov, și aceștia vor alege proiectele pe care le-ar vedea dezvoltate ca scenarii.

Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 30 aprilie 2020, la gala de închidere a festivalului American Independent Film Festival.

***

Participarea actorilor Anamaria Marinca și Vlad Ivanov la proiect în calitate de Mentori nu presupune în mod obligatoriu și prezența acestora într-o eventuală viitoare producție de film sau TV bazată pe oricare din scenariile participante sau câștigătoare.
Autorii proiectelor câștigătoare vor primi o primă de dezvoltare nerambursabilă în valoare de 1000 EUR pentru dezvoltarea proiectelor până la faza de scenariu.
Proiectele aflate pe lista scurtă vor fi înscrise la asociațiile legale de protecție a drepturilor de autor cu contribuția organizatorilor.
Scenariile trebuie încheiate până la data de 1 octombrie 2020.
Pe perioada scrierii, autorii vor beneficia de consultanță din partea unor superviseri desemnați de organizatori.
Asocierea dintre organizatorii concursului și autori va fi oficializată printr-un contract care va fi pus la dispoziția finaliștilor anterior anunțării rezultatelor finale.

Înscrierea la cea de-a doua ediție a concursului este gratuită pentru prima aplicație a unui autor. Fiecare aplicație suplimentară a aceluiași autor presupune o taxă de înscriere de 50 RON.
Cei interesați sunt rugați să menționeze în solicitarea de înscriere numărul de aplicații pe care doresc să le depună.
Taxa pentru aplicațiile suplimentare va fi plătită în contul ASOCIAȚIEI CINEMASCOP conform indicațiilor primite la momentul solicitării.
Adresa de trimitere a aplicatiilor este: info@cinemascop.eu
Toți cei care și-au înscris proiectele în concurs vor primi o confirmare de înregistrare din partea Asociației Cinemascop, prin e-mail.
Participanții înregistrați, care în urma procesului de jurizare nu se află pe lista scurtă nu vor primi o înștiințare din partea Asociației CInemascop.

Pentru detalii și informații suplimentare:
Asociatia Cinemascop
+4021 666 48 27
info@cinemascop.eu

Înscrierea la concurs presupue acceptarea tuturor prevederilor prezentului regulament.
Înscrierea la concurs presupune acceptul aplicanților de a le fi prelucrate datele cu caracter personal.