Aplicațiile trebuie trimise în limba română. Dezvoltarea proiectelor va fi în limba română.

Preambul: ASOCIAȚIA CINEMASCOP cu sprijinul HBO Europe organizează ediția a 3-a a concursului de scenarii intitulat: Scrie un scenariu pentru / Write a screenplay for, cu scopul de a dezvolta unul sau mai multe scenarii având în rolul principal un actor/actriță cu reputație internațională sau o temă principală.

Pentru a treia ediție, scenariștii sunt invitați să scrie o poveste pentru GENERATION Z. Actrița Kira Hagi va fi ambasadoarea ediției a 3-a.

Tânara actriță de film și teatru Kira Hagi a absolvit Academia de Film din New York în 2017, Kira a revenit în România și poate fi vazută acum în spectacole ale Teatrului Nottara din București și în producții independente. Kira Hagi și-a făcut debutul în cinema la vârsta de 17 ani în filmul București, te iubesc!. De atunci, a jucat în filme precum Între chin și amin de Toma Enache iar cel mai recent rol al ei a fost în filmul Căprioara de Bogdan George Apetri.

La această ediție, concursul este deschis scenariștilor de limba română.

Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 15 mai 2021, ora 23:00 (ora României).

Autorii sunt invitați să trimită propuneri de scenarii pentru următoarele categorii:

 1. Miniserie TV: propuneri cu tema GENERATION Z – cu și pentru publicul tânăr
 • un log-line de cel mult 3 propoziții
 • un outline max. 5 pagini pentru o miniserie TV având 6 sau 8 episoade
 • secvență de max. 5 pagini, cu dialog reprezentând un conflict sau încărcătură emoțională din scenariu – scris în Final Draft sau orice software de formatat scenarii.
 • un CV profesional care să includă datele de contact
 1. Lungmetraj ficțiune: propuneri de scenarii generale, dar care, în opinia autorilor, s-ar adresa unui public tânăr.
 • un log-line de cel mult 3 propoziții
 • un outline de max 2 pagini pentru un film de lungmetraj ficțiune
 • secvență de max. 5 pagini, cu dialog reprezentând un conflict sau încărcătură emoțională din scenariu – scris în Final Draft sau orice software de formatat scenarii.
 • un CV profesional care să includă datele de contact

Perioada înscrierilor: 18 martie – 15 mai 2021 ora 23:00 (ora României).

Selecție – etapa 1

Proiectele înscrise vor fi analizate până la data de 25 mai 2021.

Un juriu format din echipa HBO, regizorul Cristian Mungiu, scenaristul Alexandru Baciu și Kira Hagi în calitate de ambasador al evenimentului, va analiza toate propunerile primite și va alege listă scurtă de proiecte finaliste care vor trece în etapa a doua a concursului.

Rezultatele vor fi anunțate în data de 30 mai 2021.

Selecție – etapa 2

Va urma o sesiune de pitching cu autorii proiectelor aflate pe lista scurtă, care va avea loc între 1 și 3 iunie 2021.

În urma acestei etape, se vor stabili proiectele finaliste: echipa HBO va alege finaliștii pentru miniserie TV iar scenaristul Alexandru Baciu va alege finaliștii pentru lungmetraj de ficțiune.

Finaliștii vor fi contactați prin email sau telefon pe 10 iunie 2021.

Proiectele finaliste vor fi anunțate public de Kira Hagi, ambasadoarea concursului Write a Screenplay For… ediția a 3a, pe 18 iunie 2021, în cadrul galei de deschidere a festivalului American Independent Film Festival, ediția a cincea.

Cheltuielile pentru participarea la pitching vor fi acoperite de participanți.

Selecție – etapa 3

Autorii proiectelor finaliste sunt invitați să participe la un workshop de dezvoltare în perioada 18-24 iunie 2021, la București.

Organizatorul asigură:

 • transportul la București pentru participarea la workshop-urile din perioada 18-24 iunie 2021, pentru cei care locuiesc în România
 • o sumă max. de 150 EUR pentru transportul finaliștilor care nu locuiesc în România. În acest caz, decontarea sumei se va face pe baza facturii sau a documentului justificativ care atestă valoarea transportului.
 • cazarea la București pe durata workshop-ului, 18-24 iunie 2021

Activitatea workshop-urilor presupune o perioadă de lucru activ, individual și în grup, cu scenariști și superviseri cu experiență pentru dezvoltarea outline-urilor propuse.

La capătul acestui proces, HBO Europe va alege proiectele câștigătoare – a căror dezvoltare dorește să o sprijine în continuare. Câștigătorii vor fi anunțați public pe data de 24 iunie 2021 de către Kira Hagi la gala de închidere a American Independent Film Festival.

***

Participarea actriței Kira Hagi la proiect în calitate de Ambasador nu presupune în mod obligatoriu și prezența acestora într-o eventuală viitoare producție de film sau TV bazată pe oricare din scenariile participante sau câștigătoare.

Autorii proiectelor câștigătoare vor primi o primă de dezvoltare nerambursabilă în valoare de 1000 EUR pentru dezvoltarea proiectelor până la faza de scenariu.

Proiectele aflate pe lista scurtă vor fi înscrise la asociațiile legale de protecție a drepturilor de autor cu contribuția organizatorilor.

Scenariile trebuie încheiate până la data de 1 noiembrie 2021.

Pe perioada scrierii, autorii vor beneficia de consultanță din partea unor superviseri desemnați de organizatori.

Asocierea dintre organizatorii concursului și autori va fi oficializată printr-un contract care va fi pus la dispoziția finaliștilor anterior anunțării rezultatelor finale.

Înscrierea la cea de-a treia ediție a concursului este gratuită și nu se percepe o taxă pentru înscrieri suplimentare.

Adresa de trimitere a aplicațiilor este: info@cinemascop.eu

Toți cei care și-au înscris proiectele în concurs vor primi o confirmare de înregistrare din partea Asociației Cinemascop, prin e-mail.

Participanții înregistrați, care în urma procesului de jurizare nu se află pe lista scurtă nu vor primi o înștiințare din partea Asociației CInemascop.

Pentru detalii și informații suplimentare:

Asociatia Cinemascop

+4021 666 48 27

info@cinemascop.eu

Înscrierea la concurs presupune acceptarea tuturor prevederilor prezentului regulament.

Înscrierea la concurs presupune acceptul aplicanților de a le fi prelucrate datele cu caracter personal.