Works in Progress

26-30 octombrie 2020 – exclusiv online
Un eveniment inspirat de UniCredit
Susținut de HBO Europe

Accesul la acest eveniment se face exclusiv pe bază de invitație nominală.
Presa nu are acces la eveniment.

Aflată la cea de-a cincea ediţie, secţiunea de Works in Progress (WiP) a festivalului aduce în atenția profesioniștilor din industria filmului internațional nu mai puţin de 19 proiecte produse sau co-produse în România, toate aflate în faza de postproducție.

Producțiile vor avea șansa de fi vizionate de unii dintre selecţionerii celor mai prestigioase festivaluri de film din Europa: Cannes, Berlin, Locarno, Karlovy Vary, Sarajevo și multe altele.

Totodată, la secțiune și-au anunțat participarea și agenți de vânzări și companii care oferă servicii de post-producție.

Cinelabs România și Multimedia Est vor oferi premii în servicii de post-producție la două filme alese de un juriu internațional, urmând să fie anunțate pe 1 noiembrie.

Tot pentru această ediție Works in Progress (WiP), Les Films de Cannes à Bucarest organizează pentru prima dată un eveniment dedicat exclusiv cineaștilor din România care au un scenariu de lungmetraj în dezvoltare. FILM SPEED-DATING este un eveniment offline, pe bază de invitație nominală, care își propune să ofere oportunitatea scenariștilor, regizorilor și producătorilor români să se întâlnească pentru a dezvolta împreună proiecte de film.

FILM SPEED-DATING 

Evenimentul va avea loc pe 30 octombrie. 

Despre Film Speed-Dating 2020

Cu ocazia celei de-a XI-a ediții, Les Films de Cannes à Bucarest organizează  FILM SPEED-DATING, eveniment prin care își dorește să ofere oportunitatea scenariștilor, regizorilor și producătorilor să se întâlnească pentru a dezvolta împreună proiecte de film.

Cui se adresează proiectul și cine poate aplica la Film Speed-Dating?

Apelul de proiecte se adresează studenților, masteranzilor și absolvenților unei facultăți de film, care se află în dezvoltare cu un scenariu de lungmetraj.Candidații trebuie să aibă scris la momentul aplicației un draft de scenariu sau un treatment de maximum 5 pagini pentru un proiect de lungmetraj.
În urma Open Call-ului, autorii proiectelor selectate vor fi contactați, urmând să-și prezinte proiectul public, în cadrul unei sesiuni de pitching, în fața mai multor producători, regizori și a altor specialiști în domeniu.


Cum se va desfășura Film Speed-Dating?

Participanți selectați vor primi, pe data de 28 octombrie, o scurtă prezentare “How to Pitch” care să ajute la sintetizarea și pregătirea prezentării pitch-ului.
În cadrul sesiunii de pitch, fiecare participant va avea la dispoziție 7 minute pentru prezentarea proiectului său. Aceasta poate fi însoțită de imagini foto sau video reprezentative pentru proiectul pitch-uit. În cazul în care există materiale vizuale pentru pitch, termenul limită pentru a trimite aceste elemente este 25 octombrie.
Prezentarea va fi urmată de un industry networking event.
Pentru că ne dorim să creăm un mediu de lucru sigur pentru toate persoanele implicate, vom organiza rezidența respectând toate normele de siguranță impuse de situația actuală generată de răspândirea noului virus COVID-19.