SCURTMETRAJE

CALUP 1


PERFECT TWO

de Xandra Popescu (15 min)

O excursie pitorească, rătăcire, o încurcătură neașteptată, vise irosite, teroarea mortalității.


VOR VENI PLOI BLÂNDE/THERE WILL COME SOFT RAINS

de Lucia Chicoș (2022, România, 18 min)

Maria și Vlad petrec o ultimă noapte în camera de cămin unde au locuit împreună până acum. Căldura, emoțiile neîmpărtășite și gălăgia din spatele căminului nu-i lasă pe cei doi să se apropie sau să doarmă. Vlad citește cu voce tare o povestire scurtă SF despre o planetă pe care plouă neîncetat, timp în care Maria adoarme. A doua zi, părinții lui Vlad îi ajută să-și mute ultimele lucruri, iar povestea citită de acesta se dovedește a fi o incantație.


B 777 ADF

de Vlăduț Iosef (2022, România, 14 min)

Un instructor auto sabotează examenul studentului său pentru a petrece mai mult timp împreună.


CROCHIU DE NATURĂ MOARTĂ/ SKETCHES OF STILL LIFE

de Vlad Popa (34 min)

Într-un atelier împărțit cu o firmă de servicii funerare, un tânăr pictor așteaptă păreri despre ultima sa lucrare, însă diversele comentarii primite îl lasă cu o impresie generală incertă.


IORGU

de Matei Preda (2022, România, 19 min)

Într-un garaj de la marginea Bucureștiului se desfășoară singurele meciuri de Pro Wrestling din România. Acest documentar este un portret hands-on al lui Iorgu Aggressor, campionul acestui fenomen necunoscut publicului românesc care, alături de fratele său Denis și de Tom, fondatorul promoției de wrestling, oferă o explorare a obstacolelor pe care le înfruntă cel mai bun performer dintr-un sport de nișă, dar, și mai important, răspunde la întrebarea „De ce ai face așa ceva?”.

CALUP 2


EDUCAȚIE SENTIMENTALĂ/SENTIMENTAL EDUCATION

de Alma Buhagiar (2023, România, 28 min)

O seară în familie scoate la iveală mai multe dileme nerezolvate.


DANSEZ ȘI EU LA NUNTA PARINTILOR MEI/DANCING AT MY PARENTS’ WEDDING               

de Andreea Chiper (2022, România, 23 min)

La 25 ani după nunta părinților ei, o regizoare descoperă înregistrarea VHS a evenimentului. Vizionând și reluând imaginile, ea încearcă să descopere mai multe despre familia ei, dar în cele din urmă se simte captivă într-o lume de amintiri ascunse.


KARINA de Ilinca Hărnuț (2023, România, 19 min)

Karinei îi place totul la Dan, postările de pe Insta, muzica pe care o compune, conversațiile pe care le au online. În seara asta a avut loc primul concert al formației lui de când a început pandemia și Karina are în sfârșit ocazia să-l cunoască live. Însă în fața barului îl așteaptă și sora și cumnatul lui, așa că cei patru sfârșesc prin a-și petrece seara împreună. Karina e cam tânără pentru Dan și, oricât de mult ar încerca toți cei de față să treacă asta cu vederea, în cele din urmă prezența ei va pune la încercare moralitatea celor implicați.


A.I. POETRIES OF FEMALE AND NON-FEMALE BEINGS IN GAS STATIONS AT NIGHT

de Cristina Iliescu (2022, România, 18 min)

Cum să parcurgi îndeaproape experiența feminină și non-binară folosindu-te de intermedierea virtuală? Acest documentar experimental practică un tip de privire care transcede granițele realității concrete, căutând factorul uman în tehnologii general accesibile.

CALUP 3


OUR SUMMER BREAK/ EXERCIȚIU DE CONCEDIU                                                                        

de Lara Ionescu (2023, România, 22 min)

Ana și mama ei se reîntâlnesc într-o vacanță la malul mării, după ani de zile în care nu și-au vorbit. Marea și peisajele sălbatice refac legăturile de familie suspendate în timp.


REMOTE / LA DISTANȚĂ

de Dana Rogoz (2023, România, 2023)

O femeie pleacă cu prietena ei într-o excursie în zona rurală, unde speră să-şi găsească o casă, în care să se mute cu partenerul ei. Pentru o experiență autentică, aleg să doarmă în casa unei bătrâne, în locul unei pensiuni turistice. Un localnic apare în toiul nopții la ușa lor.


I’M OK WITH YOUR LAST WISHES

de Catrinel Dănăiață (2022, România, 15 min)

Paul, un tânăr care vine pe litoral în căutarea unui weekend de distracție, ia un drum secundar care îl duce într-un loc retras unde ghidat, atras și sedus de o femeie misterioasă, intră într-un univers fantastic. Un univers în care binele și răul sunt greu de distins, un univers în care Paul trăiește o aventură dincolo de timp și spațiu care îl va marca pentru totdeauna…


ÎNTRE MARGINILE ZILEI/ BETWEEN THE EDGES OF THE DAY

de Andreea Lăcătuș (2023, România, 19 min)

Un taxi intră în București în miez de noapte; Mara și mama ei merg să se adăpostească la rude. Ca un pasager atent, Mara observă adulții din jur și începe să-și piardă încrederea în ei.


TOATE NEAMURILE

de Alexandra Diaconu (2022, România, 22 min)

În timpul pandemiei, o familie aflată în doliu își găsește alinarea prin intermediul umorului negru și al întâlnirilor online cu rudele din străinătate.