FACE-S-AR PĂMÂNTUL CER (dir. Ana Vîjdea, 15 min.)

Maria este prinsă între două lumi, una ghidată de asceză, cealaltă de nevoia de comuniune familială. Prin cadre atent compuse și un peisaj sonor minimalist, filmul ne poartă prin viața de zi cu zi a Mariei, prin gândurile și emoțiile ei.


APPALACHIA (dir. Roxana Stroe, 28 min.)

Într-o comunitate profund religioasă din provincie, doi adolescenți marginalizați se îndrăgostesc, însă totul în jurul lor se destramă.


AMOK (dir. Balázs Turai, 14 min.)

După ce-şi pierde iubita într-un accident ce-l lasă desfigurat, Clyde trebuie să-şi înfrunte latura demonică.


ŃEALE AZBUIRĂTOARE  (dir. Alexandra Gulea, 24 min.)

Filmul cultivă memoria peregrinării aromânilor într-un exil permanent între munți și mări. Istoria lor este povestită din punctul de vedere subiectiv al regizoarei, recurgând la elemente de arhivă ce interpretează pasional această perpetuă rătăcire tragică.


ERAM SOMNAMBUL CÂND AM VĂZUT TOATE ACELE CULORI (dir. Bogdan Balla, 10 min.)

Eram somnambul când am văzut toate acele culori pleacă de la instalația Section 28 a lui Derek Jarman și compară povești dintr-o istorie recentă a comunității cu experiențe personale, legându-le de observații lirice despre un prezent încă ascuns, o distilare a distanței dintre realitățile tăcute ale iubirii queer și isteria reprezentării ei publice.


LOCURI ASCUNSE  (dir. Teona Galgoțiu, 17 min.)

O adolescentă îi arată mamei ei tăieturile pe care și le-a făcut pe picioare. Copleșită de dezvăluire, mama iese la o plimbare cu Iaia, cățeaua familiei, care are şi ea un secret.


SASHA (dir. Serghei Chiviriga, 13 min.)

Copleşit de haosul din întreaga lume și din propriul corp, un melc adolescent este nevoit să descopere într-un mod ciudat adevărul despre identitatea sa sexuală.