One Earth – Everything is Connected


Limba originală: engleză, italiană

Subtitrări: engleză

Regia: Francesco DE AUGUSTINIS

Țara: Italia

Anul: 2021

Durata: 93 minute

Genul: documentar

Văzute din exterior, ele nu par nici măcar a fi ferme: sunt blocuri de beton, cu mai multe etaje, ascunse într-o carieră de piatră, în centrul unei munți în inima îndepărtată a Chinei. În interiorul lor, se găsește o fermă de creștere intensivă a porcilor, proiectată pentru a satisface cererea crescândă a Chinei pentru carne de porc.

În jurul acestei ferme hiper-automatizate, care simbolizează progresul uman, se desfășoară o poveste care atinge cele patru colțuri ale planetei. Aceasta arată cum sistemul alimentar global compromite ireversibil echilibrul fragil al planetei și contribuie la crizele globale actuale, cum ar fi schimbările climatice, epidemiile și prăbușirea biodiversității.

De la China, noul gigant economic și de producție alimentară la nivel global, la laboratoarele ,,văii alimentare silicon” din Olanda, la terenurile disputate ale popoarelor indigene din Brazilia, la amenințările globale la adresa sănătății umane, până la întrebările etice care stau la baza relației noastre cu natura: O Singură Planetă povestește aparente povești departe una de cealaltă, dezvăluind cum totul este interconectat, așa cum într-un sistem complex care se sprijină pe un echilibru fragil.