Masterclass Naomi Kawase

Ca autoare completă, Naomi Kawase s-a remarcat la Cannes în 1997 când a devenit cea mai tânără regizoare distinsă cu Premiul Camera d’Or pentru filmul său Suzaku. A primit în 2007 Grand Prix pentru The Mourning Forest și s-a întors în competiția oficială a festivalului cu Hanezu în 2011 și Still the Water în 2014. În 2015 revine la Cannes în secțiunea Un Certain Regard cu Sweet Bean, iar în 2016 a fost aleasă președinta juriului Cinéfondation după ce făcuse deja parte din juriul competiției oficiale al festivalului în 2013.

Una dintre cele mai interesante caracteristici a stilului lui Kawase este faptul că se situează printre puținii regizori care filmează secvențele în ordinea din scenariu. „Lucrurile se schimbă constant”, spune Kawase, „îmi fac planuri pentru ziua următoare, dar s-ar putea să mă trezesc și să am altă idee”. Diferența de abordare se observă. În filmele ei, timpul pare să treacă leneș, nesigur, construind o realitate uluitoare, aproape înspăimântătoare.

Kawase, care este și Directorul Executiv al Festivalului Internațional de Film de la Nara (Japonia), va suține și un masterclass în care va vorbi publicului de la București despre filmele sale și despre modul în care alege să lucreze, o introducere în lumea sa dar și al contextului socio-cultural în care creează.

Masterclass-ul va avea loc sâmbătă, 31 octombrie, 17:00.

Participarea via Zoom webinar, se face doar pe baza înscrierii în prealabil prin completarea formularului până la data de 30 Octombrie 2020, ora 18.00.