Managing Talents

Managing Talents revine și anul acesta în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest cu o serie de ateliere care pun accentul pe… accent.

Ediția de a V-a propune actorilor două întâlniri, cu doi antrenori de renume, alături de care vor lucra la reducerea sau antrenarea accentului în două limbi diferite: engleză și română (accente regionale).

Unde și când se desfășoară:
Atelierele se vor desfășura online, sâmbătă pe 31 octombrie.
Fiecare atelier va avea aproximativ 90 min și se va desfășura între orele 11:00-16:00.

Participarea la ateliere ca spectator se poate face numai în baza unui mail de confirmare trimis la adresa welcome@filmedefestival.ro în urma căruia veți primi un link de acces.

Invitați

Richard Cook

William Conacher lucrează ca antrenor de accent și dialecte, de peste 25 de ani. A studiat, inițial, actorie la Academia Webber Douglas din Londra și, mai apoi, training de voce la Central School of Speech and Drama.
În film, portofoliul lui William include nume importante precum: “Perfume The story of a Murderer” și “Cloud Atlas” pentru Tom Tykwer, “The Reader and Extremely Loud and Incredibly Close” pentru Stephen Daldry, “Queen of the Desert” pentru Werner Herzog. El l-a antrenat pe Rami Malek pentru rolul din Bohemian Rhapsody, pentru care a și câștigat premiul Oscar, iar colaborarea lor va fi văzută din noul film din seria James Bond – “No Time to Die”. În televiziune, William a lucrat pentru numeroase producții de success ca “Peaky Blinders” și toate cele patru sezoane ale renumitului serial “The Crown”.

Cristian Mungiu este unul dintre cei mai cunoscuți regizori din România.
Filmul său de debut, “Occident”, a avut premiera la Quinzaine des Realisateurs la Cannes în 2002 iar în 2007, cel de-al doilea lungmetraj al său, “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, a primit Palme d’Or la Cannes.
S-a întors la Cannes în 2009 ca scriitor, producător și co-regizor cu filmul “Povestiri din Epoca de Aur” și în 2012 cu “După Dealuri” – dublu premiat pentru cel mai bun scenariu și pentru cea mai bună actriță. “Bacalaureat” este al cincilea său film prezentat la Cannes, premiat pentru cel mai bun regizor în 2016.

Poll Moussoulides este unul dintre cei mai căutați antrenori de voce și dialect din Europa. În cei peste 25 de ani de activitate Poll a lucrat la numeroase producții de teatru și la peste 55 de lungmetraje și seriale TV. A fost antrenorul a mii de actori – de la începători la actori câștigători de premii Oscar. În ultimii 8 ani, a lucrat ca Supervising Dialogue Coach pentru serialul „Vikings”, iar în prezent la continuarea de pe Netflix „Valhalla”.
În tot acest timp, el a lucrat cu Daisy Edgar Jones la „Normal People” (Hulu), cu Charlie Cox la „Kin” (Bron) și cu Kit Harrington, la „Modern Love” (Amazon Prime). În perioadele “Covid-free”, Poll susține un program numit Think Move Speak dedicat persoanelor, grupurilor și organizațiilor din întreaga lume.

Cum se desfășoară

Actorii care doresc să-și stăpânească pronunția și să-și lucreze accentul în unul sau ambele din atelierele Managing Talents sunt invitați să aplice cu următoarele materiale:

  • o probă video (self-tape) pe baza textului propus de noi, aferent categoriei dorite (engleză, română)* SAU o probă video cu un monolog dintr-o secvență de film sau piesă de teatru favorită (în limba engleză pentru atelierul de engleză și limba română pentru atelierul de dialecte românești).
  • un CV sau Reel.

Cele două materiale (self-tape și CV/Reel) se vor încărca pe https://wetransfer.com/, iar link-ul va fi completat în formularul de mai jos. Înscrierile se pot face până la data de 23 octombrie.

*pentru cei care doresc să aplice la ambele atelierele, este necesară câte o probă video pentru fiecare din cele 2 ateliere.

TEXT PROBA ENGLEZĂ
TEXT PROBA ROMANĂ

Cei 6 finaliști se vor anunța în data de 27 octombrie. Ei vor lucra individual și aplicat, împreună cu antrenorii desemnați.
Actorii care nu au fost selectați, dar care doresc să urmărească online atelierele, vor primi un link de logare. La finalul atelierelor, aceștia vor avea ocazia să adreseze câteva întrebări antrenorilor.

Managing Talents este prezentat de Apa Nova.

Eligibilitate: Sunt eligibli pentru probele de casting actori profesioniști precum și studenți la școlile de actorie.
Disclaimer: Actorii care trimit probe trebuie să se înscrie în prealabil completând formularul de pe site. Prin înscrierea la eveniment, actorii care sunt selectați să participe la atelierele de accent coaching acceptă ca trainingul lor să fie urmărit online de către ceilalți participanți.