Development Labs

Duminică, 28 octombrie, Cinema Elvire Popesco, ora 11.00.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Laboratoarele de dezvoltare de proiect au devenit, în special după înființarea programului MEDIA al Uniunii Europene, o etapă tot mai accesată de către cineaștii care își pregătesc proiectele pentru aplicațiile de finanțare.

Les Films de Cannes a Bucarest propune o prezentare în detaliu a unora dintre cele mai prestigioase și eficiente laboratoare de dezvoltare din Europa. Aflați ce oferă fiecare dintre ele, care vi s-ar potrivi, cum se poate aplica și cum își selectează ele proiectele.

Totodată, evenimentul constituie primul pas în realizarea laboratorului Les Films pour Cannes a Bucarest, care își propune să intervină în acele momente din dezvoltarea proiectelor care nu fac parte, de regulă, din curricula obișnuită a laboratoarelor existente. Un laborator care nu își propune să concureze cu cele deja existente, ci să le asocieze într-un parteneriat în folosul cineaștilor.

Participanții au oportunitatea unică de a-i întâlni, la un singur eveniment, pe câțiva dintre cei mai importanți coordonatori ai unor astfel de programe.

 

Invitați:

Georges Goldenstern – Cannes La Résidence / Cinéfondation / L’Atelier

Matthieu Darras – Torino FilmLab, Trieste When East Meets West

Julie Metzdorff – Sources 2

Marija Krunic – International Filmmaking Academy, Bologna, laborator pentru studenții școlilor de cinema