Despre festival

Între 19 și 28 octombrie 2018, cea de-a 9-a ediție a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest prezintă cele mai așteptate filme din selecția Festivalului de Film de la Cannes, cu proiecții și invitați speciali la Cinema PRO, Cinema Elvira Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, CINETIC și Grand Cinema & More în Băneasa Shopping City.

Festivalul propune și anul acesta premiere, filme premiate, avanpremiere românești, proiecții unice, întâlniri cu realizatorii filmelor, masterclass-uri, retrospective, evenimente profesionale, alături de petrecerii și evenimente speciale, în toamnă, în capitală și în alte orașe din țară: Timișoara (19-22 octombrie), Arad (19-22 octombrie), Cluj (25-28 octombrie),Iași (26-28 octombrie),Brașov (1-4 noiembrie), Oradea (3-4 noiembrie), Suceava (9-11 noiembrie).

Les Films de Cannes à Bucarest a fost inițiat în 2010 de realizatorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, domnul Thierry Frémaux.

Vă invităm să rămâneți la curent cu cele mai noi știri despre ediția 2018 a Les Films de Cannes à Bucarest, urmărind noutățile pe care le vom publica pe site și pagina oficială de Facebook.

Evenimentul este organizat de Asociația Cinemascop și Voodoo Films.