Sâmbătă, 19 septembrie, ora 22:00

Online via Zoom webinar

Nominalizat la 2 premii Oscar, Benh Zeitlin este unul din cei mai creativi cineaști americani ai momentului. Scriitor, regizor și compozitor, Benh s-a făcut remarcat prin stilul său original. Lungmetrajul său de debut „Beasts of the Southern Wild” a fost premiat la Sundance – Marele Premiu al Juriului, Cannes – Camera d’Or, pentru cel mai bun debut, multiplu nominalizat la Premiile Academiei Americane de Film, și încununat Filmul Anului de către Institutul American de Film în 2013. În 2020, după șapte ani, autorul revine pee crane cu „Wendy”, cel de-al doilea film al său, o reinterpretare liberă a basmului Peter Pan, cu o distribuție plină de copii care-și fac debutul în actorie.

În cadrul celei de-a patra ediții, American Independent Film Festival organizează secțiunea specială Double Bill Benh Zeitlin, în care sunt proiectate cele două filme iar Benh va susține un masterclass online în data de sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 22:00. Masterclassul este gratuit și va fi moderat de criticul de film Ionuț Mareș.

Participarea via Zoom webinar, se face doar pe baza înscrierii în prealabil prin completarea formularului până la data de 19 septembrie 2020, ora 18.00.

Discuția are loc în limba engleză și va fi proiectată în direct și la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, imediat după finalul filmului „Beasts of the Southern Wild”.

Benh Zeitlin locuiește și lucrează în New Orleans, Louisiana. Pe lângă ”Beasts of The Southern Wild”, a realizat ”Wendy” și scurtmetrajul ”Glory at Sea”. Benh compune muzică pentru filmele sale, dar și pentru alte producții, cum ar fi ”Brimstone & Glory” și ”Mediterranea”. De asemenea, prin intermediul colectivului Court 13 ajută regizori debutanți să-și realizeze proiectele ”imposibile” – producând filme precum ”Give Me Liberty”, ”No Kings” și ”Burning Cane” câștigător la Festivalul de Film de la Tribeca.

Proiecțiile filmelor din cadrul secțiunii Double Bill Benh Zeitlin au loc astfel:

Wendy

17 septembrie, ora 20:00, Event Park Snagov

18 septembrie, ora 20:00, Muzeul Național de Artă al României- Curtea de Onoare (urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul, via Skype)

19 septembrie, ora 20:00, Cinema Crive-in Militari Shopping

Beasts Of The Southern Wild

19 septembrie, ora 20:00, Cinema Muzeul Țăranului (La finalul filmului se va putea urmări pe ecran masterclassul susținut de regizor online)