15, 16, 17 aprilie
Cinema Muzeul Țăranului
intrarea liberă

  • Luni 15 aprilie

17:00OPEN TALK – Serialele TV. O introducere cu Camilla Curtis (Script Development Executive – HBO Europe) și Johnathan Young (VP Original Production HBO Central Europe)

  • Marți, 16 aprilie

17:00 –  OPEN TALK – Ce aștept de la un scenarist? cu Ernie Barash (producător – American Psycho), Christopher Landry (asistent de regie), Tudor Vladimir Panduru (director de imagine) și Simona Pădurețu (scenograf) – La această conferință, reprezentanți ai diferitelor profesii cinematografice vor dezvolta subiectul așteptărilor specifice pe care le au ei ca profesioniști, de la un scenariu

  • Miercuri, 17 aprilie

17:00 – OPEN TALK – Cum scriem pentru cinema VS Cum scriem pentru TV cu Steve Matthews (Executive producer for drama development – HBO Europe)

Guests

Camilla Curtis este Script Development Executive pentru HBO Europe, Original Programming fiind locul unde lucrează la scenarii pentru toate teritoriile HBO Europa. Camilla și-a început cariera în industrie ca runner. Pentru câțiva ani a lucrat în producție, iar mai târziu a fost coordonator de producție înainte de a se alătura echipei de dezvoltare de scenarii la ITV Studios. Timp de 10 ani, a lucrat cu unii dintre scriitorii de top ai industriei pe o gamă largă de seriale – Shetland, White Heat, The Jury and Vera.

Johnathan Young s-a alăturat HBO Europe în 2014, în cadrul producțiilor originale pentru Europa Centrală. A lucrat la serialele Pakt și Wataha în Polonia, Mamon în Republica Cehă, Aranylet în Ungaria, Valea Mută și Hackerville în România și Succes în regiunea Adriatică. Înainte de asta, în 2014 a realizat THE MILL pentru Channel 4, iar în trecut a fost producător executiv doi ani la BBC în Drama Department, simultan supervizând și longevivele seriale Casualty și Holby City – 170 de episoade în total. Ambele seriale au primit nominalizări BAFTA.

Christopher Landry este producător și asistent de regie independent, de origine americană, cu o carieră de peste 30 de ani în domeniul filmului – din care 20 petrecuți în România. Pe parcursul acestor ani a colaborat la peste 100 de filme și producții de televiziune, fiind mâna dreaptă a unor regizori precum John Boorman, Alexandre Aja, Wes Craven, Kevin Reynolds sau Paul Schrader. În 2013, Christopher a primit o nominalizare din partea Asociației regizorilor din America/Directors’ Guild of America pentru Realizări deosebite în domeniul filmului pentru televiziune ca parte a echipei de regizori a serialului Hatfields & McCoys. Este, de asemenea, autorul volumului Marele ecran în época de aur, o istorie a afișului românesc din film în perioada comunistă.

Tudor Vladimir Panduru este un cinefil pasionat de visual storytelling, mereu în căutare de expresii vizuale creative pentru dramaturgia marelui ecran. Lucrează la lungmetraje, scurt-metraje și în advertising. Născut în 1989 în Piatra Neamț, România, Tudor și-a dezvoltat sensibilitatea vizuală prin prisma fotografiei înainte de a studia cinematografie la Universitatea Națională de Artă teatrală și Cinematografică I.L Caragiale. De aseamenea deține un master în Arta Cinematografiei de la aceeași universitate. Tudor și-a făcut debutul ca director de imagine în lungmetrajul Bacalaureat în regia lui Cristian Mungiu.

Simona Padurețu este scenograf. Printe proiectele în cadrul cărora a lucrat se număra filme ca Bacalaureat de Cristian Mungiu, Orizont de Marian Crișan sau Periferic de Bogdan George Apetri.

Steve Matthews a fost Consulting Producer pentru serialul lui Neil Jordan, The Borgias pentru rețeaua de televiziune Showtime și a produs patru seriale RTE, printre care și seria premiată cu gangsteri din Dublin, Love/Hate. Înainte de asta a fost Head of Development la casa de producție a lui Ray Winstone, Size 9 Productions și a lucrat ca editor de scenariu la BBC la serialul Silent Witness. În prezent producător executiv la HBO Europe, unde a lucrat la seriale ca Pustina, Aranyelet, Umbre, Blinded by The Lights și Succes.