Boarderi și cinefili, duminică 14 aprilie este ziua voastră la American Independent Film Festival

Festivalul prezintă în premieră în România două filme de neratat și o discuție pe tema skateboardingului și a relației cu spațiul urban și mediul social.

Duminică, 14 aprilie

Cinema Muzeul Țăranului

16:30 – SKATE KITCHEN, de Crystal Moselle (2018, 1h 46 min). În competiție, Sundance 2018.
Urmat de tombolă: la proiecția Skate Kitchen punem la bătaie două tricouri oferite de Crăci Movement!

18:30 Skateboarding și cultură urbană – talk
Participă: Uscat alias Cristian Benescu – „nașul” skateboarding-ului românesc, Andrei Gonguțu – un credincios fanatic al sportului urban, Andrei Mihail – antropolog, SNSPA. Moderator: Andrei Tănăsescu.
Intrarea este liberă la dezbatere.

20:00 – MID90S, de Jonah Hill (2018, 1h 25 min). Toronto 2018, Berlin 2018.
Urmat de tombolă: vino la proiecția Mid90s și poți câștiga o placă oferită de Boarder’s Store!

Our guests:
Uscat alias Cristian Benescu „nasul” skateboardingului românesc, cel care răstoarnă însăși varianta finală a noțiunii de mișcare urbană; maestrul ce modelează din lutul iluzoriu, Binele și Răul. El este cel pentru care placa de skate este indiciu al realității, sursa de existență, unitate metaforică. Prin ea, Uscat se definește pe sine.

Andrei Gongu, 30 de ani, un credincios fanatic al sportului urban. Nu vrea să sfărâme legile în două ci să descrie traiectorii deja trăite. Nu vrea să condamne sau să ridice piedestale nimănui. Iși dorește să promoveze cotidianul și să vă povestească despre o aventură care se depărtează și se apropie de credința lui, mai exact de sakteboarding. Garantează că nu deschide ochii nimănui ci încearcă să dea drumul unei noi avangarde în care cei care ating caldarâmul acesteia să descopere un nou concept de petrecere a timpului liber.

Andrei Mihail este antropolog. Predă la Universitatea București și SNSPA. În ultimul an a documentat în profunzime ceea ce a mai rămas din vechea infrastructura comunistă a fotbalului de cartier din capită. Este curios să înțeleagă viața orașului și cum îl folosesc locuitorii săi pentru a se deplasa și a-și petrece timpul liber.

Parteneri:
Boarder’s Store: The oldest skate, snowboard, surf & kite core stores in Bucharest, Romania. Since 2001.
Crăci Movement: Skater owned Romanian clothing brand. Born to forever chase the thrill of whatever. Never miss a ride.

Biletele pot fi achiziționate prin Eventbook. Informații despre bilete și achiziționarea lor sunt disponibile aici