Radical, poetic, realist, acestea sunt atributele asociate cel mai adesea cu cinema-ul lui Roberto Minervini, născut în 1970, în Fermo, Italia și stabilit în Statele Unite, în Houston, Texas. Cunoscut pentru documentarele sale neconvenționale care propun o înțelegere vizionară și poetică asupra umanității și o analiză a peisajului socio-politic actual al Americii, Minervini filmează mereu cu bugete mici, foarte rar cu finanțare publică și lucrează cu actori amatori. Filmele sale sunt încărcate de scene de o intensă autenticitate pe care cu greu o mai regăsim altundeva în cinema-ul contemporan. La București, regizorul va prezenta What You Gonna Do When the World’s on Fire?, prezentat în competiția Festivalului de la Veneția, în 2018, unde a primit numeroase premii și The Other Side (2015), care a făcut parte din selecția oficială Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes. Minervini a primit și carte blanch-ul festivalului pentru a introduce publicului român cele mai interesante filme independente din istoria recentă a cinemaului american – în viziunea sa. AMERICAN PERSPECTIVES BY ROBERTO MINERVINI include filme regizate de Roger Corman, Barbara Loden, Bill & Turner Ross. Proiecțiile vor avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, majoritatea urmând a fi introduse de Roberto Minervini, secțiunea fiind organizată în parteneriat cu Film Menu.

Luni, 15 aprilie
Cinema Muzeul Țăranului
19:00 THE INTRUDER, de Roger Corman (1962, 1h 24 min). Introducere de Roberto Minervini.
21:00THE OTHER SIDE, de Roberto Minervini (2015, 1h 32 min). În prezența regizorului + Q&A.

Marți, 16 aprilie
Cinema Muzeul Țăranului
18:00TCHOUPITOULAS, de Bill Ross IV & Turner Ross (2012, 1h 20 min). Introducere de Roberto Minervini.
20:00WHAT YOU GONNA DO WHEN THE WORLD IS ON FIRE?, de Roberto Minervini (2018, 2h 3 min).  În prezența regizorului+ Q&A.
22:15 – MASTERCLASS ROBERTO MINERVINI, moderat de criticul de film Flavia Dima. (intrarea este liberă la masterclass)

Filmul WANDA, de Barbara Loden, parte din carte blache-ul selectat de Minervini, va fi proiectat pe 17 aprilie, la Cinema Muzeul Țăranului, la ora 18:00 și va fi urmat de un Q&A realizat de Film Menu.