Întâlniri cu actorul pe 19, 20 și 21 septembrie la CinemaPRO

Pe 19, 20 și 21 septembrie, la CinemaPRO, American Independent Film Festival pregătește trei întâlniri cu actorul Ethan Hawke, invitat special al Festivalului. Pe 19 septembrie, începând cu ora 21.00, Ethan Hawke va introduce filmul Born to Be Blue, care va fi prezentat în premieră în România și proiecție unică. Actorul joacă rolul celebrului trompetist și muzician Chet Baker, devenit o legendă a jazz-ului în anii `50.

Pe 20 septembrie, cinefilii din București au programată o a doua întâlnire cu Ethan Hawke, la începutul filmului „Boyhood”, de Richard Linklater, o producție filmată timp de 12 ani cu aceeași distribuție. Cel mai bun film la Globurile de Aur 2015, „Boyhood” este o poveste revoluționară despre creștere și maturizare, văzută prin ochii unui copil pe nume Mason care crește literalmente pe ecran.

Cea de-a treia întâlnire cu Ethan Hawke va marca închiderea acestei ediții a American Independent Film Festival. Astfel, pe 21 septembrie actorul va susține un Q&A la finalul proiecției „Before the Devil Knows You’re Dead” în regia lui Sidney Lumet, programat la Cinema PRO, de la ora 19.00. Discuția va fi moderată de criticul de film Irina Margareta Nistor.

American Independent Film Festival a debutat la București cu filme prezentate în premieră, întâlniri cu actori și sesiuni de Q&A. Festivalul a fost deschis de regizorul Barry Jenkins, care a răspuns la întrebările publicului la proiecția filmului Moonlight, în cadrul unei intervenții live prin Skype. Şi mai aproape de public au fost actorii John C. Reilly și Joaquin Phoenix, care au dialogat cu publicul pe 16 septembrie, la București.

Programul complet al American Independent Film Festival la București poate fi consultat online pe filmedefestival.ro iar biletele pot fi cumpărate pe eventim.ro și în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Carrefour, Orange Shop, librăriile Cărturești și Humanitas, benzinăriile OMV), sediile Eventim (București: Bulevardul I.C.Brătianu 6, incinta Cinema Pro și Cluj: Alexandru Vaida-Voevod 53B – Iulius Mall) și de la punctul de vânzare de la Cinemateca Eforie. Prețul unui bilet este 15 RON.  

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB, susținut de Catena.

Cu sprijinul: Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Camera de Comerț Americană în România – AmCham România, TAP AIR Portugal.

Mașina oficială: BMW.

Parteneri: Asociația OvidiuRo, CinemaPRO, Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română (ANF), RoImage, InterCom Film, Odeon Cineplex, Voodoo Films, Pro Video, Transilvania Film, Eventim, Cărturești, Media Image Factory.

Văzut de: Radio Guerrilla.

Parteneri media: Agerpres, Ziare.com, Zile si Nopți, Sensotv.ro Cinemagia, Cinefan, IQads, Ziarul Metropolis, PRWave, A List Magazine, Urban.ro, Avantaje, Inoras.ro, umblat.ro, AARC.ro, Liternet, Filme-Carti.ro, Scena9, Revista Arte și Meserii.

Credit foto Ethan Hawke @ Sam Jones

Credit foto Barry Jenkins, Joaquin Phoenix & Cristian Mungiu,  John C. Reilly @ Ionut Dobre

Contact presă:
Andreea Lăpădatu – PR & Press Officer
Tel: +40 727 342 462
Email: filmedefestival@gmail.com