Home / Noutati / Les Films de Cannes 16/17. Retrospectivă/Warm-Up: 20 mai

Les Films de Cannes 16/17. Retrospectivă/Warm-Up: 20 mai

Sâmbătă, 20 mai 2017
Grand Cinema & More, Cinema Elvire Popescu și Cinema Muzeul Țăranului

Les Films de Cannes à Bucarest pregătește terenul pentru ediția a 8-a a festivalului care va avea loc între 13 și 22 octombrie 2017 la București și care va aduce în premieră în România cele mai așteptate titluri prezentate anul acesta la Festivalul de la Cannes (17-28 mai). Sâmbătă, 20 mai, sub titlul „Les Films de Cannes 16/17. Retrospectivă/Warm-up”, iubitorii de cinema vor putea re(vedea) șapte dintre cele mai apreciate filme ale ediției din 2016 a festivalului. Proiecțiile vor avea loc la Grand Cinema & More, unde vor fi introduse de criticul de film Raluca Durbacă, Cinema Elvire Popescu și Cinema Muzeul Țăranului.

Pentru ediția din toamnă Les Films de Cannes à Bucarest, festivalul își propune să pregătească programul împreună cu publicul și vă invită să alegeți filmele din selecția oficială a Festivalului de la Cannes 2017 pe care doriți să le vizionați la București între 13 și 22 octombrie. Preferințele pot fi exprimate prin completarea și trimiterea formularului disponibil pe această pagină.

PROGRAMUL PROIECȚIILOR

Grand Cinema & More
*Filmele vor fi introduse de criticul de film Raluca Durbacă
16:10Doar sfârșitul lumii” de Xavier Dolan.
18:15Slujnica“ de Park Chan Wook
21:15Cea mai fericită zi din viața lui Olli Mäki” de Juho Kuosmanen
Biletele sunt disponibile pe site-ul grandentertainment.ro sau la casele de bilete din Grand Cinema & More.

Cinema Elvire Popesco
16:00Ma Loute” de Bruno Dumont (Avanpremieră)
18:30 „Forushande”/„The Salesman” de Asghar Farhadi (Avanpremieră)
21:00 „Cea mai fericită zi din viața lui Olli Mäki” de Juho Kuosmanen
Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro și la casieria cinematografului.

Cinema Muzeul Țăranului
16:00Eu, Daniel Blake” de Ken Loach
18:00Elle” de Paul Verhoeven
21:00 „Cea mai fericită zi din viața lui Olli Mäki” de Juho Kuosmanen
Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro și la casieria cinematografului.

Filmele „Doar sfârșitul lumii” și „Eu, Daniel Blake” sunt distribuite în România de Independența Film, „Slujnica“, „Ma Loute” și „ The Salesman” de Asociația Culturală Macondo, „Elle” de Intercom Film și „Cea mai fericită zi din viața lui Olli Mäki” de Voodoo Films.

Filmele sunt proiectate în versiunea originală cu subtitrare în limba română iar filmul „Elle” va avea și subtitrare în limba engleză.

„Les Films de Cannes 16/17. Retrospectivă/Warm-up” este organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop. Prezentat de: Orange România. Susținut de: BRD Groupe Société Générale. Cu sprijinul: Catena, Groupama Asigurări, Silva, Apa Nova. Parteneri: Grand Cinema & More, Ambasada Franței și Institutul Francez, Cinema Muzeul Țăranului, Muzeul Țăranului Român, Independența Film, Asociația Culturală Macondo, Intercom Film. Parteneri media: Zile și Nopți, Senso TV, Ziare.com, Cinemagia, AListMagazine, Ziarul Metropolis, LiterNet, AaRC, Cinefan.


Perioada pentru alegerea filmelor s-a încheiat. Vă mulțumim pentru participare.