Home / Stiri homepage / Întâlnire cu regizorul israelian Eran Kolirin

Întâlnire cu regizorul israelian Eran Kolirin

Eran Kolirin, unul dintre cei mai apreciați cineaști israelieni actuali, se va întâlni cu publicul Les Films de Cannes à Bucarest vineri și sâmbătă, la proiecțiile a două dintre filmele sale.

The Band’s Visit (2007), premiat la Cannes și proiectat în peste 50 de festivaluri prestigioase, poate fi văzut în această seară la Cinema Elvire Popesco, de la ora 18.30, în prezența regizorului. Iar sâmbătă, la același cinematograf, după proiecția la 20.30, Eran Kolirin va răspunde întrebărilor publicului despre Beyond the Mountains and Hills, selecționat anul acesta în Un Certain Regard la Cannes. Protagonistul filmului este un militar lăsat la vatră după 27 de ani. Întors în familia de care se îndepărtase, el încearcă să se adapteze la ritmul „noului Israel”, o cultură competitivă obsedată de succes și bani. Asta îl va atrage însă în plasa înșelătoare a unor forțe întunecate care domină viața Israelului.

Alți doi invitați speciali ai festivalului s-au întâlnit cu spectatorii din București miercuri și joi: Olivier Assayas, după proiecțiile L’Eau froide și Personal Shopper, și Mehmet Can Mertoğlu, câștigătorul Premiului Révélation France 4 în secțiunea Semaine de la Critique cu Album.