Home / Regulamentul concursului

Regulamentul concursului

CONCURS FII CRITIC LA CANNES!
REGULAMENT

 

 1. Concursul Fii Critic la Cannes! este organizat de festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, în parteneriat cu Asociația Culturală Control N, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Este un eveniment susținut de BRD – Groupe Société Generale.
 2. Înscrierile pentru prima ediție a concursului Fii Critic la Cannes! se desfășoară în perioada 7-16 octombrie 2015.
 3. În urma înscrierilor, vor fi selectați 10 tineri critici de film, care vor intra în etapa a doua a concursului. Aceștia vor participa la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, în perioada 23 – 26 octombrie. În cadrul festivalului, vor lua parte la seria de evenimente speciale organizate sub umbrela Les Films de Cannes à Bucarest – în dezbatere: conferința Pirateria și cinema-ul. Cum le împăcăm? și dezbaterea Cum, de ce și pentru cine mai scriem despre filme?. De asemenea, ei vor înscrie în concurs trei texte noi, legate de conferințele și proiecțiile Les Films de Cannes à Bucarest, în urma cărora va fi ales câștigătorul concursului. Acesta va participa la Festivalul de la Cannes, în 2016.
 4. Concursul se adresează tinerilor critici de film, care trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
 • să fie cetățeni români;
 • să aibă sub 35 ani, cu sau fără o pregătire universitară în domeniul filmului;
 • să scrie constant despre cinema la o publicație/ blog/ site. Să fi publicat minim patru texte în ultimul an.
 1. Pentru înscrierea în concurs, cei interesați trebuie să trimită patru cronici publicate în ultimul an (septembrie 2014 – septembrie 2015). De asemenea, trebuie să completeze formularul de înscriere online, disponibil pe site-ul Les Films de Cannes à Bucharest (filmedefestival.ro), secțiunea Concurs, până la ora 23:59 a zilei de 16 octombrie 2015. Orice aplicație sosită după acest deadline nu va fi luată în considerare.
 2. Selecția celor 10 câștigători va fi realizată de Organizatori pe baza aplicației online. Toți aplicanții vor fi anunțați despre rezultatele selecției.
 3. Cei 10 câștigători vor intra în etapa a doua de concurs și vor avea ocazia să participe la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, în perioada 23-26 octombrie 2015. În cadrul festivalului vor trebui să:
 • participe la dezbaterea Pirateria și cinema-ul. Cum le împăcăm? (sâmbătă, 24 octombrie) și la conferința Cum, de ce și pentru cine mai scriem despre filme? (duminică, 25 octombrie);
 • să scrie în publicațiile pentru care lucrează trei texte:
  • un preview despre Les Films de Cannes à Bucarest (vor fi apreciate unghiurile și abordările inedite). Textul va trebui publicat până în data de 23 octombrie 2015;
  • cronica unui film văzut în festival. Textul trebuie publicat până în data de 1 noiembrie 2015;
  • o relatare despre conferințele la care au participat. Textul va trebui publicat până în data de 1 noiembrie 2015.
 1. Cele trei texte vor fi luate în considerare de Organizatori pentru selecția câștigătorului. Cei care nu publică textele și nu respectă cerințele nu vor intra în etapa finală de jurizare.
 2. Cheltuielile legate de masa de prânz, precum și cele de cazare (doar pentru participanții din provincie) vor fi suportate de Organizatori, pe durata participării la festival, în perioada 23-26 octombrie 2015.
 3. Organizatorii oferă celor 10 participanți acreditare la Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest. De asemenea, Organizatorii vor facilita întâlniri informale ale participanților cu profesioniști din industria cinematografică invitați la festival.
 4. Desemnarea câștigătorului concursului Fii critic la Cannes! va fi făcută de Organizatori, împreună cu reprezentanții Institutului Francez din București.
 5. Organizatorii oferă câștigătorului Concursului Fii critic la Cannes! transport, cazare și acreditare la Festivalul de la Cannes, în 2016.
 6. Înscrierea în proiect presupune acceptarea Regulamentului proiectului.