Home / Stiri homepage / Proiecție suplimentară Love la Cinema Studio

Proiecție suplimentară Love la Cinema Studio

Ultimul film al provocatorului Gaspar Noé a fost prezentat la Les Films de Cannes à Bucarest, în weekend-ul 24-25 octombrie, la Cinema Studio și Cinema PRO. Ambele proiecții au fost sold-out încă de dinaintea începerii festivalului, numeroși cinefili dorind să vadă filmul care a provocat controversa anului la Cannes.

Regizorul francez de origine argentiniană Gaspar Noé a fost prezent personal la premiera din 24 octombrie, el răspunzând la final întrebărilor publicului cucerit de melodrama sexuală 3D, proiectată în afara competiției la Cannes și interzisă minorilor. El a dezvăluit că filmul trebuia să se numească inițial Danger – ”…because love is dangerous” (pentru că iubirea este periculoasă).

Descris de presa internațională drept un film de dragoste extrem de pasional și de senzual, Love a stârnit deja multe controverse. La două săptămâni de la lansarea în Franța, în această vară, filmul le-a fost interzis cu totul minorilor, după ce o asociație care susține valorile creștine, Promouvoir, a protestat în justiție, cerând să fie oprit și accesul celor de 16 și 17 ani în cinematografe. Argumentul cel mai puternic au fost episoadele de sex nesimulat între actorii principali ai filmului. „Love este un film al paradoxurilor: a fost făcut să fie văzut în 3D la cinema, dar riscă să apară doar pe DVD în majoritatea țărilor, este un film francez vorbit în engleză, pentru a nu fi nevoie de subtitluri, este un film intim și sumbru, bântuit de melancolia iubirilor pierdute, dar lansat printr-o campanie de marketing axată pe dimensiunea sa porno”, scrie revista franceză Première.

La cererea publicului, Les Films de Cannes à Bucarest  a programat o proiecție suplimentară Love vineri, 30 octombrie, la Cinema Studio, de la ora 23:20. Biletele se pot cumpăra doar de la casieria cinematografului și costă 20 de lei. Accesul este permis doar celor peste 18 ani.