Home / Evenimente

Evenimente

Vineri, 23 octombrie

17:45 – proiecția filmului Un etaj mai jos, în prezența regizorului Radu Muntean care va susține o sesiune de Q&A, la finalul filmului. Intrarea este liberă. 

18:45 – premiera Mon Roi (Cinema Elvire Popesco) – proiecție în prezența actriței Emmanuelle Bercot, premiată pentru interpretarea sa din film în Competiția Cannes 2015. Sesiunea de Q&A va fi moderată de Boglarka Naghi.

20:15 – premiera La tête haute (Cinema Studio) marchează Gala de Deschidere a Festivalului. Proiecția filmului care a deschis și marele festival de la Cannes se va realiza în prezența regizoarei Emmanuelle Bercot. Aceasta va susține o sesiune de Q&A la finalul filmului, moderată de Iulia Blaga.

 

Sâmbătă, 24 octombrie

11:00 – Conferința PIRATERIA ȘI CINEMA-UL. CUM LE ÎMPĂCĂM? (Cinema Elvire Popesco) Invitații speciali ai dezbaterii vor fi Jean Labadie, președinte și distribuitor Le Pacte (Franța), una dintre cele mai respectate agenții de vânzări din Europa si Davide Castorina, șeful din Franța și Benelux al MUSO, poate cea mai eficientă soluție pentru combaterea pirateriei în era web 2.0. Intrarea este liberă.

 

Duminică, 25 octombrie

11:00 – Conferința CUM, DE CE ȘI PENTRU CINE MAI SCRIEM DESPRE FILME? (Cinema Elvire Popesco). Invitații speciali vor fi Pascal Mérigeau, cunoscut jurnalist și critic de cinema francez, publicat de Le Point, Le Monde și Nouvel Observateur, implicat în selecția filmelor la Festivalul de la Cannes, și Magali Montet, atașat de presă la Cannes pentru filme din selecție, cu experiență vastă în gestionarea interviurilor cu presa internațională. Intrarea este liberă.

20:45 – premiera Dheepan în România. Jacques Audiard, regizorul laureat cu Palme d’Or 2015, va fi prezent la proiecția filmului și va susține o sesiune de Q&A la final, moderată de criticul de film Andrei Rus.

 

Luni, 26 octombrie

11:00 – Masterclass susținut de regizorul Jacques Audiard, premiat cu Palme d’Or 2015 pentru filmul Dheepan. Evenimentul va avea loc în sala de cinema a UNATC (str. Matei Voievod, nr. 75 – 77). Moderatorul masterslass-ului va fi Andrei Rus. Intrarea este liberă.

 

Marți, 27 octombrie

15:45 – proiecțiile scurt-metrajelor Ramona, Bad Penny și Kowalski, în prezența regizorului Andrei Crețulescu. Acesta va purta la finalul proiecțiilor un dialog, moderat de Ileana Bîrsan, cu cei prezenți în sala de cinema Elvire Popesco. Intrarea la acest eveniment este liberă.

20:15 – premiera The High Sun / Zvizdan (Cinema Studio), câștigătorul Premiului Juriului în secțiunea Un Certain Regard și propunerea Croației pentru Oscar 2016. Regizorul Dalibor Matanić va fi prezent la proiecție și va susține o sesiune de Q&A la final, moderată de criticul de film Iulia Blaga.

 

Miercuri, 28 octombrie

20:30 – proiecție specială Comoara (Cinema Elvire Popesco). Filmul românesc, premiat cu Un Certain Talent, va fi difuzat în prezența regizorului Corneliu Porumboiu și va fi precedat de un montaj de 38 de minute din filmul documentar realizat de Corneliu Porumboiu cu aceiași protagoniști, pe aceeași temă, înainte de ficționalizarea subiectului. Intrarea este liberă.

 

Joi, 29 octombrie

17:45 – încheierea maratonului Arabian Nights, de la cinema Elvire Popesco, prin premiera volumului 3 – The Enchanted One. La finalul proiecției, regizorul Miguel Gomes va intra în legătură directă cu publicul prezent, via Skype, pentru a susține o sesiune de Q&A moderată de Boglarka Naghi și Andrei Rus. Cinefilii vor putea vedea în fiecare zi, începând cu marți 27 octombrie, câte un volum din maratonul de 338 de minute, inspirat de ”1001 de nopți”, la Cinema Elvire Popesco.