Home / Descrierea concursului

Descrierea concursului

CONCURS FII CRITIC LA CANNES!

Les Films de Cannes à Bucarest și Asociația Culturală Control N își propun să-i angreneze în dezbatere pe tinerii critici de film și să-i încurajeze să scrie despre filmele de autor. Un concurs organizat special cu ocazia conferinței Cum, de ce și pentru cine mai scriem despre filme? le va da posibilitatea de a obține o acreditare (cu transport și cazare asigurate) la Festivalul de la Cannes, în 2016.

Concursul li se adresează tinerilor sub 35 de ani care scriu constant despre cinema la o publicație, un blog sau un site și au în portofoliu minim patru texte în ultimul an.

Cerințele pentru înscriere sunt: trimiterea a patru cronici publicate în ultimul an (septembrie 2014 – septembrie 2015). Vor fi selectați 10 participanți care vor intra în etapa a doua a concursului. Cei 10 vor lua parte la seria de evenimente speciale organizate sub umbrela Les Films de Cannes à Bucarest – în dezbatere: conferința Pirateria și cinema-ul. Cum le împăcăm?, și dezbaterea Cum, de ce și pentru cine mai scriem despre filme?. De asemenea, cei 10 participanți vor trebui să înscrie alte trei texte pentru jurizare: un preview despre Les Films de Cannes à Bucarest (vor fi apreciate unghiurile și abordările inedite), cronica unui film văzut în festival și o relatare despre conferința la care au participat.

Pe baza celor trei texte, organizatorii vor alege câștigătorul care va avea șansa de a merge la Cannes.

Perioada de înscriere: 7 octombrie – 16 octombrie

Pentru mai multe detalii citește regulamentul concursului aici.

Pentru înscrieri completează formularul online aici.

Concursul Fii critic la Cannes! este un proiect realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Este un eveniment susținut de BRD – Groupe Société Generale.