Filme

/Filme
Filme 2017-03-27T13:16:32+00:00

Selecția filmelor cuprinde unele dintre cele mai recente producții românești

Afacerea Est

Regia: Igor Cobileanski
Cu: Ion Sapdaru, Constantin Pușcașu, Daniel Busuioc, Anne-Marie Chertic
Gen: comedie, dramă
An: 2016
Durata: 87 minute

Rating: AP 12 acordul părinților pentru copii sub 12 ani

Doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu) și Petro (Ion Sapdaru), se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile. Ei decid să devină parteneri de afaceri, însă, deși planurile li se dau peste cap, cei doi nu-și pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

6,9 pe scara Richter

Regia: Nae Caranfil
Cu: Laurențiu Bănescu, Teodor Corban, Maria Obretin, Simona Arsu
Gen: comedie
An: 2017
Durata: 116 minute

Rating: AP 12 acordul părinților pentru copii sub 12 ani

Un tânăr actor de teatru navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de „musical”, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți „experții”. Însă „adevăratul” cutremur pentru el se dovedește a fi re-apariția intempestivă a propriului său tată, după decenii de absență.

Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul și bulversându-i existența. Tony-actorul, soția sa instabilă psihic, tatăl hedonist și frumoasa (deși mult prea tânăra) iubită a acestuia, evoluează împreună într-un „cadril” tragi-comic, în așteptarea unui dezastru seismic și a unei premiere teatrale unde, cel puțin în intenții, „toată lumea râde, cântă și dansează”…

Fixeur

Regia: Adrian Sitaru
Cu: Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Adrian Titieni, Diana Spătărescu
Gen: dramă
An: 2016
Durata: 98 minute

Rating: N 15 nerecomandat sub 15 ani

Filmul spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

 

Sieranevada

Regia: Cristi Puiu
Cu: Mimi Branescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu, Bogdan Dumitrache
Gen: dramă
An: 2016
Durata: 173 minute

Rating: AP 12 acordul părinților pentru copii sub 12 ani

Acțiunea are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

Două lozuri

Regia: Paul Negoescu
Cu: Dorian Boguță, Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol
Gen: comedie
An: 2016
Durata: 86 minute

Rating: AP 12 acordul părinților pentru copii sub 12 ani

Dinel, Sile și Pompiliu, trei bărbați dintr-un mic orășel de provincie, câștigă marele premiu la loto, însă nu după mult timp biletul nu mai e de găsit, așa că cei trei pornesc într-o călătorie să-l recupereze.

Inimi cicatrizate

Regia: Radu Jude
Cu: Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu
Gen: dramă
An: 2016
Durata: 136 minute

Rating: N 15 nerecomandat sub 15 ani

1937. Emanuel, un tînăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării. Adaptare liberă după opera literară a lui M. Blecher.

Bacalaureat

Regia: Cristian Mungiu
Cu: Adrian Titieni, Maria Drăguș, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareș Andrici
Gen: dramă
An: 2016
Durata: 127 minute

Rating: AP 12 acordul părinților pentru copii sub 12 ani

Romeo Aldea (49) e doctor într-un mic oraș de provincie și și-a educat singurul copil, pe Eliza, cu ideea că odată ce va termina liceul, va pleca să studieze și poate să se și stabilească în străinătate. Planul lui e pe cale să se împlinească, Eliza tocmai a primit o bursă să studieze psihologia în Anglia. Mai trebuie doar să-și ia bacalaureatul, o formalitate pentru o elevă atât de bună. În ziua de dinaintea primei teze scrise, un incident neprevăzut pune în pericol planurile de viitor ale lui Romeo. Situația poate fi rezolvată, însă nu urmând calea pe care, ca părinte, a încercat să i-o arate fiicei lui ca fiind cea de urmat în viață.

La drum cu tata

Regia: Anca Miruna Lăzărescu
Cu: Alex Mărgineanu, Răzvan Enciu, Ovidiu Schumacher, Susanne Bormann, Manuel Klein-Hans
Gen: acţiune, comedie, dramă
An: 2016
Durata: 111 minute

Rating: AP 12 acordul părinților pentru copii sub 12 ani

Arad 1968. Doi frați de origine româno-germană pleacă împreună cu tatăl lor în Germania pentru ca acesta să beneficieze de o operație care poate fi performată la Dresda. Contextul politic le influientează ireversibil călătoria prin RDG și-i pune în tot felul de situații care îi apropie din ce în ce mai mult.

Ilegitim

Regia: Adrian Sitaru
Cu: Alina Grigore, Robi Urs, Bogdan Albulescu, Adrian Titieni, Miruna Dumitrescu, Cristina Olteanu, Liviu Vizitiu
Gen: dramă
An: 2016
Durata: 85 minute

Rating: N 15 nerecomandat sub 15 ani

“Ilegitim” spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

Anișoara

Regia: Ana Felicia Scutelnicu
Cu: Anișoara Morari
Gen: dramă
An: 2016
Durata: 106 minute

Anișoara are 15 ani și locuiește într-un sat din Republica Moldova, ascuns între dealuri, într-o vale pitorească. Viața e arhaică și pare calmă în familia formată din ea, bunicul Petru și frățiorul Andrei. Însă vine vara, iar ea trăiește pentru prima dată senzația copleșitoare a primei iubiri.

4 luni, 3 săptămâni și 2 zile

Regia: Cristian Mungiu
Cu: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov, Alex Potocean, Adi Cărăuleanu
Gen: dramă
An: 2007
Durata: 113 minute

Rating: AP 12 acordul părinților pentru copii sub 12 ani