Despre festival

Les Films de Cannes à Bucarest revine între 13 și 22 octombrie 2017, pentru al 8-lea an, cu o cu cele mai așteptate filme din selecția Festivalului de la Cannes în peste 100 de proiecții în 4 locații din capitală – Cinema PRO, Cinema Elvira Popesco, Cinema Muzeul Țăranului Român și Cinemateca Eforie.

Festivalul va continua să prezinte sub titulatura Les Films pour Cannes à Bucarest cele mai importante filme românești care se pregătesc pentru festivalurile anului viitor și va organiza ediția a doua a Managing Talents, workshop-ul destinat actorilor români care vor să aibă o carieră internațională. Nu vor lipsi invitații speciali, întâlnirile cu realizatorii filmelor, retrospectivele și petrecerile.

În această toamnă peliculele care au smuls aplauze pe croazetă vor fi proiectate și în alte 7 orașe. Les films de Cannes va fi organizat între 13 și 19 octombrie la Brașov (la Cinema One), între 13 și 15 octombrie la Cluj (cinema Victoria), între 20 – 22 octombrie la Timișoara (Filarmonica Banatul), Arad (Cinema ARTA) și Iași (Ateneul din Iași) și 10 – 12 noiembrie la Suceava (Cinema Modern).

O ediție specială va avea loc în parteneriat cu festivalul ASTRA Sibiu. Între 16 și 22 octombrie, cele două festivaluri urmează să prezinte o selecție comună de documentare din cele proiectate anul acesta în premieră la Cannes, concomitent în Sibiu și Bucuresti, sub titulatura de Les Films de Cannes @ Astra Film Sibiu.

În șapte ani, Les Films de Cannes à Bucarest a devenit unul dintre cele mai ample evenimente culturale din Capitală. Anul trecut, a adus adus în fața ecranelor peste 25.000 de spectatori și a înregistrat 20 de proiecții sold-out, aproape jumătate din numărul total de bilete fiind cumpărate înainte de începerea festivalului.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost inițiat în 2010 de realizatorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, domnul Thierry Frémaux.

Vă invităm să rămâneți la curent cu cele mai noi știri despre ediția 2017 a Les Films de Cannes à Bucarest, urmărind noutățile pe care le vom publica pe site și pagina oficială de Facebook.

Evenimentul este organizat de Asociația Cinemascop și Voodoo Films.